loveHam der Gary Chapman har skrevet meget rigtigt godt om de 5 kærlighedssprog han har fundet frem til, men går man i dybden med dem viser der sig et sjette kærlighedssprog som de fem han har defineret, fører frem til.

For lige at tage det fra starten så er de fem kærlighedssprog han har defineret:

  1. Anerkendende ord
  2. Tid til hinanden
  3. Gaver
  4. Tjenester
  5. Berøring

I praksis betyder det – kort fortalt, at det er en rigtig god ide at finde ud af hvilket kærlighedssprog din partner har og at bruge netop den eller de kanaler der betyder noget for partneren. Hvis f.eks. din kæreste har Anderkendende ord som kærlighedssprog, vil du kunne få denne til at føle sig mere elsket ved at påskønne med Anerkendende ord fremfor at give en fysisk gave.

Nu er det sådan at hvis man går i dybden med disse kærlighedssprog, så er de jo alle betinget af den opvækst vi har haft. Hvis man som barn er blevet kritiseret sønder og sammen kunne det sagtens tænkes at man netop derfor har behov for anerkendende ord for at føle sig elsket. Eller måske omvendt, hvis man som barn ikke har fået fysisk kontakt nok, udvikler man måske en aversion mod at blive rørt ved.

ALLE disse fem kærlighedssprog er på den måde et udtryk for et kompleks, en dysfunktion man ubevidst har tillært sig og handler dybest set om at blive bekræftet.

Og det er jo ikke så godt, for ved at finde og bruge sit eget og partnerens kærlighedssprog, stryger man i virkeligheden sin egen dysfunktionalitet med hårene og bekræfter derved at det er sådan man er (og VIL have lov til at blive ved med at være).

Disse fem kærlighedssprog er udtryk for nogle behov vi har – og som vi forventer at partneren skal indfri. Kærligheden bliver derfor en handelsvare.

Hvis vi går i dybden og hvis vi virkelig vil have mere kærlighed og vi begynder at arbejde med vores kærlighedssprog, viser der sig et mere ægte kærlighedssprog neden under det umiddelbare – det sprog der egentlig er vores primære kærlighedssprog, men som vi har glemt under vores opvækst. Det er nok det som alle mennesker i virkeligheden længes efter. Og hvad er det så?

Det er enkelt. Det er Nærvær! De fem oprindelige kærlighedssprog er fine ‘gaver’ at give hinanden, men de skal pakkes ud fordi inden i dem gemmer nærværet sig.

Det nærvær som flyder ud af et helt åbent hjerte er hundrede gange mere healende, udviklende og udfordrende end noget som helst andet. Nærværet har to sider. Den ene side er kærlighed. Den anden er nærvær. De to hænger sammen som Yin og Yang eller som Dupond og Dupont. De er uadskillige siamesiske tvillinger og man kan ikke træne nærværsevnen uden at hjertet vokser samtidig. Man kan heller ikke træne hjertet uden at nærværsevnen vokser lige så meget.

At opdage sit kærlighedssprog er det samme som “En fugl i hånden er bedre end ti på taget”. At opdage det ubevidste mønster der betinger netop dit kærlighedssprog og frisætte det, svarer til at du ikke bare sætter fuglene fri, men også dig selv.

Det nærvær der ser og gør det, er mere healende end noget som helst andet. Og det åbner hjertet. Udforsk hjertet. Både dit eget og din partners. Udforsk åbenheden i nærværet. Giv hinanden den gave at være fuldstændig til stede, med det der er, uden at skulle lave noget som helst om. Acceptér det som er og som dukker op og lev livet 1000%. Åbent, sansende, levende, nærværende og helt fremme på heart beatet!

Klik her for at dowloade bogen Den Rigtige Mand. Bogen der viser dig alle de ting dine forældre aldrig lærte dig om kvinder, parforhold og kommunikation. Bogen der viser dig hvordan du får både respekt og selvrespekt. Hvordan du finder saft og kraft til at få dine drømme til at gå i opfyldelse! Klik Her!

Du kan også downloade ebogen om parforhold, selvudvikling og spiritualitet her.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]