Jeg ved godt at jeg taler imod hele menneskehedens samlede evolutionære erfaring nu, men det skyldes at mange ikke har set svinget. Svinget som evolutionen er ved at tage NU. Det sving som er beskrevet her i The Zero Theory.

Set i Integralt perspektiv taler vi om det Grønne felt. Der hvor mænd bliver bløde og kvinder bliver maskuline.

Gennem hele evolutionen lige indtil netop nu, har vi levet efter nøjagtig den måde vores hjerner er konstrueret på. Delt!

Reptilhjernen er en binær hjerne. Der er kun én brik, men to felter den kan flytte rundt på. Det ene felt hedder kamp. Det andet hedder flugt. Det er den hjerne der er grundlaget for om vi bliver indadvendte eller udadvendte. Det er en hjerne der er fuldstændig sort/hvid og enhver tænkning senere i livet der minder om noget der enten er sort eller hvidt, er baseret på Reptilhjernen.

Lillehjernen er også delt. Det er den der kontrollerer vores emotioner. Og de er sammensat på en måde så vi normalt ikke kan være glade og kede af det på samme tid. Vi kan heller ikke være deprimerede og lykkelige samtidig. Vi kan heller ikke være rasende og rummelige på en gang. Så Lillehjernen er delt på den måde at når der er en følelse fremme i bevidstheden så er den modsatte følelse ubevidst. Væk.

Storhjernen er også delt. Højre og venstre hjernehalvdel. Faktisk nærmest en maskulin og en feminin del. Men den deler også vores verden som de andre hjerner gør. Storhjernen kategoriserer og inddeler verden. Sætter små etiketter på alting så vi ved hvor vi har tingene henne. Den laver en overordnet inddeling af vores liv i to grupper. De ting der passer ind i resten af vores verdensbillede og de ting der ikke gør. De ting der bekræfter vores verdensbillede – som jo er skabt op gennem livet uden at vi bevidst har taget stilling til ret meget af det, bliver lagt på passende hylder og får passende etiketter på. De ting der modarbejder vores verdensbillede, bliver stuvet ned i psykens skraldespand – underbevidstheden. Vi forsøger at glemme dem. De passer os ikke. Og vi gør det allesammen. ALLE SAMMEN!

Den vej op gennem evolutionen har været pinligt lige. Ikke så meget som bare et lille udsving.

Men det er slut. Evolutionen er ved at tage endnu et kvantespring. Ligesom de tre første hjerner er forbundet med nogle kæmpe evolutionære spring, står vi nu og skal til det igen. Vi skal nemlig til at bruge Den Fjerde Hjerne! Læs mere om den her!

De tre første hjerner er som beskrevet delte og vi har derfor delt alt i verden op i modsætninge. Gud og djævel, godt og skidt, rigtigt og forkert, osv. Det har de gjort for at sikre artens overlevelse bedst muligt. Men det er slut nu! Vi skal til at lade være med at dele os selv og hinanden. Med mindre vi ønsker at følge dinosauerne ud i evolutionens skraldespand.

Og det er det der er det store evolutionære sving. Vi kan ikke længere benytte os af Del og Hersk for at overleve. Det der før var vores redning bliver vores undergang. Det er lidt som at surfe. Når den første bølge lægger sig må man finde en ny at ride på. Samme med evolutionen.

Det vilde er at den hjerne vi skal bruge til det allerede er udviklet. Den er klar! Vi skal bare indtage den og gå i gang med at bruge den. Det er egentlig ret enkelt. Ved IKKE at gøre det holder vi ikke bare os selv tilbage. Vi ødelægger livet for os selv – og alle de andre.

Grænserne falder over hele verden nu. Og i angst og frygt forsøger vi at holde ‘de fremmede’ væk. Muren der skilte øst og vest, bevidst og ubevidst er faldet. Indtil nu har vi kun været halve mennesker. Vi skal til at være HELE mennesker.

Halve mennesker er ikke i stand til at leve helhjertet. Det er helt umuligt. Halve mennesker er heller ikke i stand til at se hele sandheden. Det kan de ikke. Fordi de har afskåret den anden halvdel af sandheden ved at vælge side og ved at dele sig selv i bevidst og ubevidst. Halve mennesker kan ikke tage langsigtede beslutninger. Se bare på jer selv. Jeres parforhold. Jeres relationer. Hvor mange relationer har I der ikke fungerer fuldt. Hvor mange halvhjertede relationer har I? Hvor mange kuldsejlede forhold har I fordi X’en ikke forstå jer eller var en dum nærtagende skovl.

Det er halvhjertet når du skriver på Facebook at zigøjnerbossen skal smides ud af Danmark. Det er halvhjertet når du råber op om at flygtninge og invandrerer skal smides hjem.

Det du nemlig gør er en historisk klassiker. Du smider alle dine dårlige følelser over på andre og så tror du ubevidst at du slipper af med dem, hvis du får udlændingene sendt ud af landet. Men sandheden er at det er DINE følelser og du har dem stadig! Uanset hvor mange du får smidt ud af landet. Så du har ikke løst dit problem. Eller du har forsøgt at løse dit problem et andet sted end der hvor det er. Du forsøger at løse dit problem med nøglen under gadelampen hvor der er lyst. Ikke der hvor den ligger begravet. Så halvhjertede mennesker kan ikke tage effektive langsigtede beslutninger.

De ses vist også ret tydeligt i det politiske liv, hvis du lige forsøger at se det lidt ude fra.

Vi kører stadig i hestevogn. Selv om vi har en splinter ny Mercedes stående i garagen!!! Vi bruger stadig de gamle hjerner selv om vi har fået en ny der er i stand til at løse vores udfordringer på en meget mere effektiv måde.

Evolutionen har indtil nu givet os de basale værktøjer til at overleve. Det næstes tilbud evolutionen har til os er: Helhed. Og det er smart! Fordi det der sker når vi bliver hele mennesker er at vi finder en bedre balance i vores liv og det åbner vores hjerter.

Der er mennesker der er nået der til i dag. De bliver beskyldt for at være naive og tåber. Af de mennesker som ikke ved hvad de taler om fordi de slet ikke er der endnu. Mennesker der beskylder hinanden for ubehagelige ting, har normalt ikke selv erfaringen med det de bebrejder andre.

Det er slet ikke vanskeligt at se evolutionens vej. Og det er dumt at prøve at bremse den. Spild af energi. Evolutioner gør det de er bedst til. At udvikle. Og vi har det bedst som mennesker hvis vi følger med. Alt andet bliver smertefuldt.

Læs Mandebogen her!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Sign up til nyhedsbrevet:

Related Articles

Løs dine problemer i parforholdet

Løs dine problemer i parforholdet

Problemer i parforholdet? Retning i livet? Mangler du kraft? Véd du hvad du skal med resten af dit liv? Er der knas i parforholdet? Har du brug for en MandeCoach? Er der blevet længere til sex? Er du i tvivl? Så er her bogen, som enhver mand der vil være chefen i sit...

læs mere
Den Feminine Kvinde

Den Feminine Kvinde

Der er rigtig mange kvinder, der spørger sig selv om det virkelig kan være rigtigt, at alle de gode mænd er taget. Men der er også mange mænd, der er begyndt at stille sig selv det samme spørgsmål. Mænd som ikke længere bare er tilfredse med at finde et lækkert skår,...

læs mere

0 kommentarer

Indsend en kommentar