Parforhold, lykke og Helhed“You have to understand, most of these people are not ready to be unplugged. And many of them are so inert, so hoplessly dependent on the system that they will fight to protect it.” (Morpheous til Neo i Matrix).

At være lykkelig er svært, hvis man ikke ved hvordan. De fleste mennesker har ikke opdaget hvad der skal til og jagter stadig lykken de steder hvor lysetshowet blinker, svarende nøjagtigt til, at vi leder efter nøglen til lykken under gadelampe i stedet for at lede der, hvor vi rent faktisk tabte den!

Det er på tide at vi vågner op og tager ansvar for vores egen lykke i stedet for, at belaste en partner med den forventning.

Der findes to hovedregler til IKKE at blive lykkelig. 

 1. Der findes ikke nogen andre mennesker der kan gøre dig permanent lykkelig.
 2. Der findes ingen fysiske ting der kan gøre dig lykkelig.

Der findes kun én vej til at blive mere og mere lykkelig. 

 1. Hel dig selv!

Vores bevidsthed har flere måder at arbejde på. Den første og mest almindelige er at dele. I integralt perspektiv svarer det til de seks farver fra Infrarød til og med Grøn. Vi har den forudsætning at der er noget der er godt for os og der er noget der ikke er. Det kommer fra Reptilhjernens måde at fungere på og meningen med det er at den lynhurtigt skal kunne afgøre om en ukendt situation handler om liv og død.

Det er en arbejdsmetode Lillehjernen har arvet fra Reptilhjernen. Det betyder at vores følelser bliver delt op i behagelige og ubehagelige. Vi vælger side og fortrænger de ubehagelige alene fordi den vane ligger dybt i rygmarven.

Storhjernen gør det samme. Deler mit liv op i hvad jeg tror på og hvad jeg ikke tror på – som om det er af afgørende betydning for min overlevelse.

Nu er det så sådan at evolutionen har gjort vores frontallapper klar til brug og de venter stadig på at vi indtager dem. Frontallapperne er direktionskontoret. Det er der vi aktivt begynder at bruge vores bevidsthed langsigtet. Det er fra den del af hjernen vi bevidst lytter til de tre andre hjerners vurdering af en sag, hvorefter vi tager en bevidst beslutning, frem for en beslutning der er baseret på hvad hjernen plejer at gøre i denne specifikke situation. Det er her vi vågner op og opdager at det er vores ubevidste vaner der træffer næsten alle vores valg. Det er her vi opdager at den frihed vi troede vi havde før, er en illusion.

At være lykkelig er at være hel!

Derfor – hvis vi deler os selv og verden, bliver vi aldrig HELT lykkelige. Kun halvt. Eller kun halvdelen af vores tid.

 

Når vi er halve mennesker, følger vi (bevidstløst) disse formler som er bevidsthedens første måde at arbejde på (First tier consciousness – Infrarød til og med Grøn):

 • Vi hader (er bange for) de fremmede og holder os til det vi kender (Reptilhjernens overlevelsesstrategi).
 • Vi nedgør folk der har andre holdninger end os selv.
 • Vi undertrykker vores negative følelser – hvilket svarer til at skære hånden af hvis den har gjort noget forkert.
 • Vi opdeler verden i jeg og du. Eller os og dem.
 • Vi mener at nogle er gode og andre er onde
 • Vi udnytter kun en del af vores bevidstheds kapacitet.

 

Når vi bliver mere hele begynder bevidstheden at arbejde på en mere inklusiv måde. Bevidsthedens anden måde at arbejde på (Second tier consciousness – Blågrøn og Turkis):

 • Vi opdager at alle mennesker er BÅDE gode og onde. Det er ikke forbeholdt en bestemt gruppe at være onde ligesom det ikke er forbeholdt mig at være udelukkende god.
 • Vi opdager at den frihed vi havde i ubevidst vanetænkning, var en illusion og derved vokser friheden.
 • Vi begynder at lytte til mennesker selvom de har fundamentalt anderledes holdninger end os. Vi er ikke længere styret at Reptilhjernen, men vi lytter til dens budskab fra Direktionskontoret.
 • Vi opdager at vi har hjerte og at når vi bruger det, kan vi heale både os selv og verden.
 • Vi opdager at vi selv egenhændigt gjorde andre mennesker til ‘de onde’ fordi vi ikke ville anerkende ondskaben i os selv.
 • Vi opdager et skatkammer af indre visdom.
 • Vi opdager hvordan vi kan bruge og hjælpe hinanden til at tage ansvar for vores ubevidstheder, vores kraft og vores egen lykke!

Min simple erfaring med terapi og Mandegrupper er, at de mennesker der tager ansvar for de negative følelser, får mere kraft og frihed, bliver mere hele og mere lykkelige.

Skiftet fra splittet til hel svarer til overgangen mellem Grøn og Blågrøn i . Her går vi fra at være så afhængige af systemet, at vi vil slås for at bevare det, til at blive mere unplugged. Mere os selv. Mere frie. Mere den vi i virkeligheden er født til at være. Vi går fra 1. bevidsthedstrin til 2. bevidsthedstrin. Vi går fra delt bevidsthed til hel bevidsthed. Fra halv kærlighed til hel kærlighed.

Hvad så med vores parforhold?

Ja, vi fanger os selv i en dobbeltbinding. Først sørger vi for at vi kun er halve mennesker. Derefter forsøger vi at finde den halvdel vi har fortrængt, i et andet menneske! Vi tror vi skal have kærligheden fra en kæreste. Det er her vi leder efter lykken under gadelampen i stedet for, at tage den smule lys vi dog har med ind i vores eget mørke for at finde den skide nøgle der hvor vi faktisk tabte den!

Strategien duer ikke rigtigt. Vi bliver sjældent lykkelige og tilfredse på den måde. Hvilket ses på skilsmissestatistikkerne.

Halve mennesker kan kun være halvt lykkelige. Halve mennesker render med halve sandheder. Halve mennesker ser ikke HELE virkeligheden. Halve mennesker er kun halvhjertede og har ingen mulighed for at opleve HELE spektret af bevidsthed, nærvær og kærlighed. Det er umuligt.

Ægte permanent lykke har ingen ydre årsag. Du når den kun ved at skifte fra at opdele dit eget liv til at hele det!

Læs Mandebogen her!

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]