free924
Nu har jeg med spænding og stor interesse fulgt eftervirkningerne af Ashley Madison – datingsitet der blev hacket og det har givet stof til at tænke lidt over utroskab og ærlighed.

Der er dukket sider op på nettet der hjælper dig med at finde ud af om du eller din partner er blevet afsløret. Der er også dukket interviews op med nogle af de afslørede og det er ret interessant at se hvordan mange fortsætter løgnen med et sandt eldorado af fantasifulde undskyldninger og bortforklaringer.

Til dato har jeg ikke læst en eneste beretning hvor personen rettede ryggen og tog det fulde ansvar på sig. Både ansvaret for som samlever i et parforhold, at have en datingprofil på et site der opfordrer til utroskab og ansvaret for at være i et parforhold der var i vanskeligheder. Kun nogle få har erkendt at de gjorde det fordi ægteskabet gik dårligt og de få fejlede så, ved ikke at tage ansvar for forholdet.

Der er nogle ting der er værd at bemærke omkring hackingen af Ashley Madison. Folk fyrer mange påstande af for ikke at se sandheden i øjnene. Her er nogle af dem:

Ashley Madison har ødelagt tusindvis af parforhold. Måske hundredetusindvis.

Nej – det har har Ashley Madison ikke! De forhold gik i stykker da en af parterne besluttede sig for at gå bag den andens ryg! Og inden det kritiske øjeblik hvor vedkommende sneg sig ind på tilmeldingsformularen på sitet, har der selvfølgelig været en række hændelser i forholdet som ingen af parterne har taget ansvaret for.

 

Du har checket de hackede filer og fundet ud af at din partner ikke var imellem synderne, så nu er alt godt!

Nej, det er det ikke. Hvis du har haft et behov for at checke din partner er der allerede forud gået noget galt. Og det at du checker din partner – uden at fortælle denne om det, betyder at du faktisk er gået bag ryggen på vedkommende. Og nu er så det dig der ikke har været fuldstændig ærlig! “Jamen hvis han/hun har været mig utro har jeg har da ret til at checke det”. Nej egentlig ikke! Hvis du har en mistanke om at din partner er utro er der kun ét sted at gå hen og det er til partneren. Direkte.

 

”Men jeg var der bare for at kigge – jeg var ikke utro!

Jo du var! Hvis du har en kæreste har du intet at lave på et datingsite – bortset fra at lukke din profil! Hvis du er i et parforhold og samtidig – uden at din kæreste ved det, er inde og snuse på datingsites, så er du gået bag ryggen på din kæreste! Dermed er du er ikke 100% ærlig i dit forhold!

 

“Jeg har frihed til at vælge som det passer mig bedst”.

Ja, det har du. Det du så ikke længere har friheden til er, at have et intimt, dybt og kærligt forhold med din nuværende kæreste. Det kan du nemlig ikke få hvis du vælger at bedrage din partner. Selv en lille hvid “uskyldig” løgn skaber en distance og bringer dig over i den kategori af mennesker der er uærlige. Mennesker man ikke kan have tillid til.

 

”Jeg var der bare for at lave research”.

Nå, det var du! Vidste din partner det? Holdt du kæresten for nar ved ikke at sige noget? Var du fuldstændig ærlig overfor din kæreste?

 

Moralen er:

at vi er pissedårlige til at tage 100% ansvar for os selv og vores parforhold. Vi snyder, bedrager og er uærlige overfor hinanden, så snart der er en konflikt eller nogle følelsesmæssige issues i forholdet. Vi løser ikke problemerne der hvor de er! Vi går berøringsangste uden om, lukker øjnene og bilder os selv ind at det gør ikke noget at være en lille smule utro.

At være ærlig er ligesom at være gravid. Enten er du det eller også er du det ikke. Der er INGEN mellemvej. Der er ikke noget der hedder næsten ærlig. Det er 100% eller ingenting!

Check dig selv, dine små hvide løgne og dine halve sandheder og vid at det netop er dig når du fyrer dem af, der ødelægger intimiteten i dit forhold. Alle de ‘hemmeligheder’ du har overfor din kæreste lægger sig som usynligt lort imellem jer. Du ser det ikke, men det lugter stadig.

Du har ansvaret for intimiteten, nærheden og graden af forståelsen mellem jer. Og i det øjeblik du flygter fra det ansvar, er der noget der går i stykker.

Ærlighed er ikke at skulle fortælle hinanden hver eneste detalje fra fødsel til nu.
Opmærksomhed er et være vågen når vi går forbi hinanden eller på anden måde skaber afstand (ved at lyve) og ansvar er at gøre noget for at bringe os selv i en situation hvor vi igen kan møde partneren. Ærlighed er en kombination af at være vågen og at tage ansvar. Det åbner hjertet og muliggør dybere intimitet og større kærlighed.

Mange tror stadig at det er det store sus i en ny relation, en ny affære eller en ny forelskelse der er fundamentet for kærlighed. Det er lodret forkert! Det er bare et rush, et kick, en midlertidig spænding, et sus der lægger sig igen. Kærligheden ligger i at turde ærligheden, fordybelsen og intimiteten. 100%!

Tør du det?

Tør du se dig selv og din kæreste i øjnene?

Læs Mandebogen her!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]