≡ Menu

En ny Jord

Ego4Vi lever allesammen i Det Lille Selv. Det vi også kalder en Jeg struktur. De fleste af os tænker ikke særligt over hvad det egentlig er eller hvad det betyder og hvad konsekvenserne af denne Jeg strukturs udfoldelser er.

Det er da heller ikke så ligetil at gennemskue, men hvis nu….

Hvis nu du prøvede at finde ud af hvem du er og hvordan du har bygget den struktur op kan jeg love dig mange overraskelser!

Jeg troede at jeg var ‘mig selv’. Men sandheden var at en ide var flyttet ind i mit hus og havde overtaget alt. Den overtog også mig. Så meget at jeg troede at jeg var den og at det var den der var mig!

Men det var en bedrager. Det var ikke mig. Det var kun ideen om mig. Forestillingen om hvem jeg var. Det var bare selvbilleder inde i mit hovede og billeder er jo som bekendt kun billeder. Billeder der forsøger at skildre virkeligheden.

Der findes en anden livs modus så at sige, en anden struktur vi kan vælge at leve ud fra. Den er svær at opdage fordi, når vi er fanget ind i dagligdagens hamsterhjul, er vi ude af stand til at lede efter den.

Vi kan kalde den struktur for Det Store Selv. Eller endnu bedre Det Sande Selv. For det er nemlig det du er.

En af de helt store overraskelser ved at flytte ind i Det Store Selv er at alting ser helt anderledes ud. Det er faktisk som at flytte ud af et fængsel og ud under åben himmel. Hvor livet før var baseret på overlevelse og angsten for ikke at klare skærene, ser det hele pludselig meget lysere ud. Hvor livet før handlede om at dele verden op i gode og onde, i dig eller mig, sort eller hvidt, drejer det sig nu om os og vi. De bliver mange flere nuancer.

Livet holder op med at dreje sig om hvad JEG kan få til mig selv og begynder at handle om hvad jeg kan give til helheden.

Det Lille Selv vil gøre alt for at holde dig fast fordi det ved nemlig godt at hvis du flytter ud, er det ikke længere herre i det der egentlig er dit hus. Det Lille Selv vil nægte dig adgang til døren så længe det kan.

Men hvor er døren ud af Det Lille Hus?

Hjertet er døren.

Hjertet der accepterer det som Jeg ikke accepterer. MIG! SELV!

Hjertet kender vejen.

Hjertet ER vejen!

Læs Mandebogen her!

 

Next post:

Previous post: