Orange Mand og Blågrøn Kvinde

Denne kombination er, selv om den ikke er helt ligeværdig, alligevel nogenlunde velfungerende, men kun på kort sigt. Kvinden på det Blågrønne niveau vil kunne fungere som mentor for manden på det Orange niveau og han vil have noget ægte at kunne se op til – hvis han anerkender at der findes højere udviklingsniveauer! Den omvendte konstellation havde været bedre, men Orange mand og Blågrøn kvinde kan udmærket have en velfungerende, midlertidig relation der kan give stort udbytte, men kun hvis manden kan og vil udvikle sig, hvilket også kan forlænge forholdet.

Det vil imidlertid være mange kvinder der ikke vil være mentor for deres mand og da slet ikke hvis han skal til at være Grøn og slatten. 

Imidlertid er der næsten ingen Orange mænd der har mod på at udvikle sig fordi deres næste trin er Grønt, og springet mellem Orange og Grøn for en mand er meget større end springet mellem de andre farver, fordi han i den proces skal give afkald på al sin maskuline kraft for at bevæge sig ind på det grønne feminine felt. Det vil der være meget stor modstand på og Orange mænd forbliver som regel Orange resten af livet.

Dette spring er decideret farlig for mandens identitet og en midtvejskrise er helt uundgåelig hvis han skal udvikle sig – og hvem siger frivilligt ja til den største krise i livet?

Kvinden kan ikke på nogen måde connecte til denne mands hjerte og hans følelser og det vil være utilfredsstillende for hende. Sexuelt forstår den Orange mand ikke den Blågrønne kvinde. Det lærer han først på det grønne felt. Han vil ikke kunne give hende den tryghed hun kræver for at kunne åbne sig og derfor kan sex i længden blive en kedelig oplevelse for hende. Hun vil oftere og oftere befinde sig i sit hovede under sex og tro at det er hende der er noget i vejen med og der er intet han kan gøre ved det. Han matcher hende bare ikke.

Arbejdspunktet er umuligt. Naturen/evolutionen er nødt til at skubbe en sådan mand videre gennem en midtvejskrise og der er intet andet at gøre for at få en sådan mand løftet op ad. En orange mand kræver egentlig en kvinde der kan hvile i sin femininitet, ellers kan han ikke være mand, dvs. en Rød/Ravfarvet kvinde. Den Blågrønne kvinde har alle den Røde kvindes gode egenskaber og det vil han forblændes af og tro at hun er et match, men hun har også en mængde egenskaber som den Røde kvinde ikke har og dem vil han ikke kunne matche. Han vil nok ikke engang kunne se dem.

Den orange mand skal lære at forholde sig til sit verdensbillede på en ny måde og der er en blågrøn (indsigtsfuld) kvinde egentlig en perfekt læremester, men spørgsmålet er om det er det der er hendes opgave her. Han skal gennem det grønne felt hvor han mister sin maskulinitet og kun en højtudviklet kvinde kan stå model til det, men vil sandsynligvis ikke i længden. Hun bliver kun i relationen, som nok er på bollevenne stadiet, indtil hun finder en mand der matcher hende bedre. 

Denne relation er bedst egnet til venskab og venskab med seksuelle udvidelser, måske lidt fælles oplevelser og egentlig ikke mere.

Tilbage til KompatibilitetsMatrix’en.