Man kan altså lære meget af at iagttage sig selv! Og sine reaktioner!

Prøv engang – næste gang nogen siger noget til dig der provokerer dig følelsesmæssigt, at lægge mærke til din reaktion.

Det jeg fandt ud af var at vi har to måder at svare på. Den ene kalder jeg for A-respons og den anden for B-respons. Enten Agerer vi eller også RE-agerer vi.

A-respons (Autentisk) er den sjældne. Det er når vi agerer autentisk fra hjertet. Når vi kan iagttage situationen neutralt og uden trang til at dømme.

B-respons (Bevidstløs) er den normale. Det er når vi bevidstløst automatreagerer på nogenlunde samme forudsigelige måde som vi altid har gjort i tidligere lignende situationer. RE-agerer er det samme som at genudspille. Vi genudspiller altså det samme gamle drama, med det samme forudsigelige resultat.

Så hvem er jeg når jeg RE-agerer med en automatiseret reaktion – der udover at skulle forsvare mig selv også sårer modparten? Er jeg så ikke bare en skuespiller med en maske på der oplæser en i forvejen indlært replik? Kører jeg ikke bare et mønster af? Er det frihed?

Ja, vi tror vi er frie og at vi selv vælger vores reaktion. Men det er vi ikke. Og vi opdager det ikke før vi gider gøre os den ulejlighed det er at undersøge vores reaktion.

At slippe et mønster giver frihed. Det giver også mere glæde. Og vi gør både os selv og partneren en stor tjeneste ved at smide endnu et reaktionsmønster væk.

Der går energi tabt i at skulle opretholde et sådant mønster. At slippe den energi løs forøger både kærlighedsevnen og vores evne til at være mere tilstede.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Sign up til nyhedsbrevet:

Related Articles

Hvem er den mest attraktive partner?

Hvem er den mest attraktive partner?

Tiltrækning er ret simpelt for mænd og meget kompliceret for kvinder. Mænd til og med Grøn kræver kun en sexet krop, eller et frækt tilbud. Kvinder derimod kræver nye evner fra manden på hver farve, hvilket er det der har sikret, at evolutionen har gjort fremskridt....

læs mere

Halve Mennesker Kan Ikke Være Helt Lykkelige

"You have to understand, most of these people are not ready to be unplugged. And many of them are so inert, so hoplessly dependent on the system that they will fight to protect it." (Morpheous til Neo i Matrix). At være lykkelig er svært, hvis man ikke ved hvordan. De...

læs mere

Alfamænd, Betakvinder og Fremtidens Parforhold.

Indtil ca. 1960 har der i overvejende grad været en ganske sikker adfærd der har sikret mænd en (eller flere) kvinder. David Deangelo slog fast for 15 år siden: Attraction isn't a choice! Det han mener er at kvinder ikke har en knap der hedder 'Attraction', som de...

læs mere

0 kommentarer

Indsend en kommentar